Angajamentul nostru


unternehmen

În egală măsură suntem atenți şi respectăm natura şi oamenii. Acest
principiu stă la baza modului nostru de a gândi şi a acţiona.

Ecologic

Natura este “partenerul de dezvoltare” şi furnizorul nostru cel mai important de substanţe active. Prin urmare, îi folosim resursele raţional. Noi ne asigurăm ca procesul nostru de producere şi mediul de activitate să aibă o organizare durabilă în toate sferele companiei noastre.

mai multe informații

Concepția companiei Bionorica - ecologic, durabil, revoluţionar. „Noi nu exploatăm natura, ci îi utilizăm resursele în mod responsabil. Acesta este principiul pe care Bionorica îşi bazează activitățile şi această abordare ar trebui să fie reflectată de asemenea în cadrul sediului nostru, afirmă Preşedintele Bionorica, Prof.Michael Popp cu privire la sediul companiei. Cerinţele cu privire la clădirea companiei achiziţionate de Bionorica în iulie 2007 în calitate de sediu au fost foarte înalte: mai întâi de toate, construcţia şi materialele folosite în acest sens trebuiau să fie pe cât posibil prietenoase mediului şi, în al doilea rând, clădirea trebuia să producă cel puţin tot atât energie cât consumă. O echipă cu reputaţie condusă de arhitectul care dirija construcţia, Wolfgang Brummer, şi Prof. Michael Braungart, Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPEA) au fost delegaţi cu întocmirea planului arhitectural al clădirii şi au efectuat un proiect de clădire care practic nu are analog în Germania. Cu ajutorul unui concept energetic alternativ complex, au fost îndeplinite toate criteriile necesare pentru a reflecta filosofia companiei Bionorica. Construcţia este în strânsă comuniune cu natura datorită echilibrului său energetic şi, prin urmare reflectă ceea ce este specific pentru companie: naturaleţea şi durabilitatea. Clădirea a fost construită folosind doar materiale care la producerea, utilizarea şi reciclarea lor nu afectează mediul. Clădirea a fost planificată astfel încât să nu fie folosit PVC deloc. Aceasta este încălzită cu ajutorul instalaţiilor combinate de căldură şi energie care consumă resurse regenerabile. Pentru a asigura faptul că Bionorica produce la fel de multă energie pe cât consumă, se folosesc tehnologii avansate pe bază de energie solară. Acoperişul şi faţada clădirii sunt acoperite cu celule solare de ultimă generaţie. Aceasta înseamnă că lumina soarelui absorbită nu este doar prin acoperiş, ci şi prin toţi pereţii clădirii. În acest sens, sistemele fotovoltaice au fost integrate direct în sticla ferestrelor, ceea ce face ca acoperişul clădirii să fie semi-transparent. Datorită tehnologiei moderne utilizate în aceste sisteme şi utilizarea resurselor regenerabile, aproape toată producţia de căldură şi aer condiţionat necesare pentru sediul Bionorica este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Astfel, compania economiseşte anual 1,100 tone de bioxid de carbon, comparativ cu consumul de combustibil fosil.

Social

Copiii merită atenţie deosebită din partea societăţii, în special când sunt singuri şi bolnavi. În acest sens, Prof. Michael Popp a înfiinţat Fundaţia Phytokids pentru a ajuta, îngriji şi sprijini copiii şi adolescenţii din instituţiile medicale şi sociale din întreaga lume.

mai multe informații